Povești din Folclorul Maghiar Pentru Copii si Parinti

de | iunie 2, 2017

Povești din Folclorul Maghiar (Magyar Népmesék) este probabil cea mai cunoscută serie de desene animate din Ungaria. Seria conține 100 de episoade cu durata între 6 si 10 minute, întinse pe 9 sezoane, fiecare episod adaptând cate un basm popular într-o animație superbă, creatorii acordând o atenție deosebită utilizării motivelor populare maghiare.

Seria de povești a început in 1977 și s-a încheiat cu ultimul lot de 11 episoade în 2011.

Stilul în sine este foarte ușor de recunoscut. Este colorat, plin de imagini tradiționale maghiare (cum ar fi costume populare și modele de broderie) și extrem de simbolic, jucând pe sensurile ascunse ale celor mai vechi basme. Narațiunea este de asemenea renumită, făcută de actori-povestitori excelenți, iar muzica de deschidere a episoadelor, împreună cu motivul de încadrare pe bază de broderie, este cu adevărat iconic.

“Povești din Folclorul Maghiar” a devenit repede un clasic, atât în poveste, cât și în stil vizual, pentru mii de copii, cât și pentru adulți. In Romania serialul poate fi urmărit pe canalul de desene animate Minimax, cu dublaj in limba romană, excelent realizat.

Recent, un artist a re-imaginat Star Wars în stilul artistic al folclorului maghiar.

Poveşti Din Folclorul Maghiar – Palko Şi Lăcrimioara

Un prinț, care se naște pitic, păzește zi de zi mormântul mamei sale. Pe mormânt, regele a plantat o floare, o lacrimioara, care în curând, se dovedește a fi o prințesă fermecată, ascunzându-se de mânia reginei zână. Prințul și printesa se îndrăgostesc și încearcă să scape de răzbunarea reginei …