Joaca Clash of Clans si Ridica un Imperiu de Neinvins

By | June 12, 2015

Clash of Clans pare sa fie ultima “nebunie” in materie de jocuri de strategie pentru terminalele mobile, atat pentru platforma iOS cat si Android. Conceptul celor de la Supercell (creatorii jocurilor Hay Day si Beach Boom) este una dintre cele mai rasunatoare povesti de succes din domeniu, cu venituri imense si milioane de utilizatori. Chiar daca nu a venit cu o idee originala, Clash of Clans combina modul single-player direct cu o experienta multiplayer foarte competitiva.

Conceptul de baza este simplu: construieste cladiri cat mai bune, instrueste-ti foarte bine trupele si ataca inamicul. Practic, Clash of Clans indeamna jucatorii sa se atace reciproc cu tot felul de personaje interesante, de la barbari, gnomi si vrajitori pana la dragoni suparati foc.

Desi jocul are o serie de provocari single-player recompensand jucatorii cu o cantitate generoasa de aur/elixir, campaniile multiplayer sunt cu adevarat sufletul jocului. Dupa cateva batalii castigate, probabil, vei deveni dependent de joc la fel ca noi ceilalti.

Cum Joci Clash of Clans

Incepi jocul administrand un sat mic pe care trebuie sa-l protejezi cu ajutorul arcasilor, tunurilor si a altor unitati de aparare, unitati care devin accesibile pe parcursul jocului. Cu ajutorul functiei “tap and drag” poti muta orice obiect din joc. O particularitate pozitiva a jocului Clash of Clans este sentimentul constant de progresie. Pe masura ce trece timpul, poti imbunatati cladirile, colectoarele de resurse si intreg sistemul de aparare. Vei vedea, pe masura ce treptat imbunatatesti trupele si cladirile vei avea nevoie de un venit suplimentar de aur si elixir.

joaca_clashofclans

Cheltuie aurul, elixirul și pietrele cu atentie. Nu le risipi, mai ales pietrele, pentru ca se gasesc in cantitati mici. Foloseste pietrele pentru a construi colibe pentru constructori. Aceste colibe te vor ajuta sa faci upgrade mai multor turnuri si altor sisteme de aparare. Este tentant sa le folosesti repede, dar sa nu o faci.

Protejeaza-ti Baza

Du-te in magazin la sectiunea “Defense”, la elementele pentru protejarea bazei. Unitati bune de aparare sunt zidurile si mortierele. Ziduri cat mai inalte inseamna o protectie mai mare, asa ca poti sa faci upgrade cat mai repede pana la nivelul 3.

Pentru inceput ai resurse limitate, asa ca pozitioneaza zidurile in jurul celor mai importante cladiri, cum ar fi baza si depozitele de aur si elixir. In loc sa pozitionezi ziduri in jurul tuturor cladirilor mai bine pune doua randuri de zid in jurul cladirilor mai importante.

protejeaza_clashofclans

Nu uita, apararea este cel mai bun atac! Construieste o baza puternica pentru a te proteja de atacatori. Este o senzatie placuta sa vezi cum inamicii incearca sa atace baza si nu reusesc. Concentreaza baza intr-o singura zona. Totodata, pozitioneaza cladirile importante in zonele cele mai aparate, in spatele zidurilor.

Foloseste capcane ori de cate ori este posibil. Capcanele pot face daune serioase trupelor care te ataca, asa ca merita sa le upgradezi de cate ori ai ocazia. Pozitioneaza-le in locuri ascunse unde jucatorii nu s-ar astepta. In cele din urma, poti aspira la alte sisteme de aparare cum sunt turnurile cu arcasi si anti-aeronave.

Ataca Fara Frica

Ataca ori de cate ori este posibil. Nu exista nici un dezavantaj si poti obtine articole valoroase si trofee. Este mult mai usor sa furi resursele altora decat sa le obtii prin minerit. Si binenteles, mult mai distractiv 😉

ataca_clashofclans

Inainte de a ataca, verifica cat de mult aur se afla in baza inamica. Daca nu are deloc nu-ti pierde vremea. De regula cantitatile foarte mari de aur se afla in baze foarte bine aparate, dar cate o data merita sa risti. Atunci cand ataci trimite trupele direct in zonele de depozitare a resurselor. Chiar daca trupele tale sunt distruse in timpul atacului, aurul pe care l-au furat ramane la tine in cont. Binenteles vei primi mai multe resurse daca vei distruge baza inamicului.

In cele din urma, construieste un laborator. Laboratorul permite sa faci upgrade trupelor tale, astfel incat acestea obtin o putere ofensiva mult mai mare si pot sustine mai multe daune. De asemenea, poti obtine trupe mai avansate, cum sunt arcasii, goblinii sau chiar un vrajitor.

Clash of Clans este un joc relativ simplu, insa aceasta simplitate il face deosebit si captivant. A trecut testul timpului si iata ca, dupa trei ani de dominare, inca se mai bucura de o comunitate foarte activa si devotanta in construirea de baze elaborate in speranta de a deveni invincibili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *