Norvegia Dorește să Introducă „Taxa Tesla”

de | octombrie 15, 2017

Guvernul din Norvegia încearcă încet-încet să reducă scutirile fiscale pentru autoturismele electrice, în special Tesla. Aceste reduceri au făcut din Norvegia un paradis pentru mașinile electrice. Acum, acest minunat moment se pare ca sa terminat, pentru că guvernul norvegian chiar se gândește să impună taxe autoturismelor de acest tip.

Presa norvegiană a anunţat planurile pentru un nou impozit pe taxă pentru mașinile electrice Tesla. Aceasta ar implica în principal autoturisme care cântăresc mai mult de două tone. Este ușor de imaginat că un astfel de tonaj are atât modelul Tesla Model S, cât și modelul Tesla Modelul X. Reuters informează că bugetul pentru anul viitor este prevăzut să facă o excepție de la stimulentele fiscale pentru mașinile electrice.

Această „taxă Tesla” ar putea crește prețul unui automobil cu până la 70.000. NOK (coroane norvegiene), aproximativ 8870 dolari la cursul de schimb curent. Potrivit guvernului din Norvegia, chiar și în acest caz automobilele electrice vor avea un avantaj semnificativ față de motoarele diesel.

Anul trecut, 29% din toate autoturismele noi înregistrate în Norvegia au fost electrice. Acest lucru a făcut din Norvegia țara numărul unu pentru autoturismele cu emisii zero, depășind astfel Olanda și Suedia.

Guvernul norvegian spune că mașinile electrice compacte vor rămâne în continoare scutite de taxe, încurajând astfel achiziționarea de mașini electrice mici și ieftine, nu mașini de lux mari pentru cei bogați.