5 Metode Simple de Verificare IMEI (Android sau iOS)

de | februarie 6, 2019

Indiferent că ești utilizator de iOS sau Android, atunci când vine vorba de pierderea sau furtul telefonului, cu toții suntem la fel de nepregătiți. Însă, cunoscând numărul IMEI al telefonului, acesta te poate ajuta, așa că o verificare nu strică niciodată. Din fericire există multe modalități de a face acest lucru și ar trebui să poți verifica IMEI-ul telefonului indiferent că rulează iOS sau Android, cu doar câțiva pași simpli.

Ce Este și De Ce am Nevoie de IMEI?

Înainte de a începe, să clarificăm câteva lucruri despre numărul IMEI al telefonului. Practic, numărul IMEI (“International Mobile Equipment Identity” adică identitatea internațională a echipamentelor mobile) este un cod de 15 cifre unic pentru fiecare dispozitiv mobil. Așadar, un număr IMEI nu se limitează numai la telefoane. De asemenea, le poți găsi la imprimante, laptopuri și tablete cu carduri wireless instalate. Un lucru este comun tuturor codurilor IMEI – ele sunt introduse în hardware-ul dispozitivului și sunt aproape imposibil de schimbat. Și totuși, de ce este util să știi acest număr?

  • Furnizorul de telefonie mobilă poate bloca telefonul pe baza numărului IMEI în caz de furt;
  • Poate fi folosit din motive de garanție;
  • Cu ajutorul numărului IMEI se poate verifica dacă este înregistrat ca telefon furat.

Verificare IMEI Prin Apelare

Există mai multe moduri de verificare a numărul IMEI, insă una dintre cele mai rapide și mai simple metode este apelarea unui cod special. Doar apelează acest numar *#06# si codul IMEI ar trebui să apară automat pe ecranul telefonului. Nimic mai simplu!

Verificare IMEI din Meniul Telefonului

Acest lucru poate diferi în funcție de modelul telefonului, precum și de versiunea iOS sau Android pe care rulează în acel moment. Locația generală este destul de similară pe majoritatea dispozitivelor, deci nu ar trebui să ai prea multe probleme în găsirea acesteia prin setările telefonului – Menu > Settings > General > About > Status > IMEI;

Verificare IMEI dacă Telefonul nu Porneste

Dacă telefonul nu porneste sau nu poti naviga pe dispozitiv, atunci metodele de mai sus vor fi greu, dacă nu imposibil de utilizat. Dar nu te panica, deoarece producatorii de telefoane mobile s-au gândit și la această situație. Informații cum ar fi FCC ID, SKU, S/N (Serial Number), Model Numbers și numărul IMEI poate fi găsit imprimat undeva pe dispozitiv, de obicei în compartimentul pentru baterii. Dacă telefonul nu are o baterie detașabilă și nu ai acces la compartimentul bateriei, atunci numărul IMEI poate fi localizat într-un alt loc, cum ar fi tăvița pentru cartela SIM.

Cum Verifici IMEI-ul fără Telefon?

Verificarea numărului IMEI este simplă dacă ai telefonul la îndemână, însă pot apărea situații neplăcute in care telefonul este furat sau pierdut. Atunci, ce este de făcut?

Cea mai ușoară modalitate de a vă găsi codul IMEI este verificarea cutiei originale al telefonului. Cele mai multe dispozitive Android și iOS vin cu un sticker atașat pe cutie care afișează numărul IMEI. Dacă pe autocolant există un număr de 15 cifre – acesta va fi cel de care ai nevoie.

Din păcate, nu toată lumea păstrează ambalajul telefonului. Numărul IMEI mai poate fi găsit și pe contractul inițial pe care l-ai semnat cu compania de telefonie. În unele cazuri, acesta va fi prezent și pe facturile lunare, deși acest lucru este mult mai puțin probabil.

Folosește Google Dashboard Pentru Android

Dacă aceste măsuri simple nu funcționează, utilizatorii de telefoane Android au la dispoziție un alt instrument, Google Dashboard. Iată cum funcționează:

  1. Conectează-te la contul personal Google Account;
  2. Deschide Android Device Manager;
  3. Numărul IMEI trebuie să fie afișat împreună cu dispozitivul înregistrat;

Foloseste iTunes Pentru iOS (iPhone, iPad, iPod Touch)

Dacă ai sincronizat vreodată iPhone-ul cu iTunes – datele dispozitivului inclusiv numarul IMEI ar trebui să fie vizibil în setările iTunes;

  1. Accesează iTunes > Preferences dacă folosești un Mac sau Edit > Preferences dacă folosești PC;
  2. Acum apasă butonul telefonului. Apoi acceseaza opțiunea Summary;
    Dublu-click pe numărul de telefon. IMEI-ul ar trebui să fie vizibil;