Joaca Hay Day si Descopera Fermierul din Tine

de | iunie 12, 2015

In aceasta saptamana, mi-am pierdut timpul cu batutul untului, semanatul si culesul recoltelor, ingrijitul animalelor și bine-nteles vanzarea produselor la scoli, gradinite sau vecinul ocazional – stand confortabil pe canapeaua din sufragerie cu o cafea buna in mana. Cum asa?! Raspunsul este Hay Day, cel mai recent joc al celor de la Supercell, creatorii jocurilor Clash of Clans si Boom Beach.

Votat cel mai popular “joc cu ferme” pentru smartphone si tableta in peste 100 de tari, Hay Day este un joc in care trebuie sa gestionezi timpul si resursele pentru a administra cu succes o ferma simpatica cu un fler de desen animat.

ATENTIE: Jocul Hay Day poate fi descarcat si instalat gratuit. Cu toate acestea, unele articole din joc pot fi achiziționate cu bani reali. De asemenea, este necesara o conexiune internet.

Hay Day in Cateva Cuvinte

scrisoare_hayday

Povestea este destul de simpla: O scrisoare soseste in posta care te informeaza ca unchiul tau se retrage si doreste sa-ti predea “ferma”. Am pus cuvantul „ferma” in ghilimele pentru ca bucata de teren cu care incepi jocul nu cuprinde nimic mai mult decat o casa saracacioasa, un hambar si un siloz pentru cereale, impreuna cu o cantitate incredibil de mare de arbori si bolovani.

Misiunea ta este de a restabili ferma la fosta sa glorie, cu un pic de ajutor din partea unei sperietoare de ciori (Mr. Wicker) binevoitoare care te invata cum sa folosesti comenzile touch screen. Acest lucru implica construirea de utilaje de prelucrare, achizitionarea de animale, taierea copacilor si altele.., toate in incercarea de a face cat mai multi bani si de a indeplini obiectivele specifice.

sperietoare_ciori_hayday

Colecteaza Bani, Diamante si Vouchere

Exista trei tipuri de valuta disponibile in Hay Day: monede de aur, diamante si vouchere. Monedele sunt valuta principala in Hay Day. Le poti strange relativ repede si sunt dobandite prin vanzarea produselor pe tot parcursul jocului. Pe de alta parte, diamantele sunt cu totul alta poveste. Iti ia mult mai mult timp pentru a colecta, si le primesti in mare parte dupa finalizarea cu succes a unor misiuni sau exploatarea minei, disponibila la nivelul 24. Monedele sunt utilizate pentru achizitionarea de animale, obiecte si utilaje, in timp ce diamantele, in general, sunt folosite pentru a accelera anumite procese in Hay Day, cum ar fi timpul necesar pentru ca o vaca sa produca lapte, sa cumperi cherestea sau uneltele necesare pentru a face upgrade la ferma (teren, hambar sau siloz) sau obiecte greu de obtinut (cum sunt scandurile sau ciocanele de lemn).

O alta valuta in Hay Day este voucherul, care devine disponibil la atingerea nivelului 20. Puteti castiga vouchere dupa finalizarea cu succes a comenzilor venite cu vaporul, precum si a comenzilor pentru lingourile din metal. Se folosesc vouchere pentru achizitionarea animalelor de companie (caini, pisici, cai, magari…) si alte articole care nu pot fi cumparate cu monede.

Seamana si Culege

Dupa cum vei descoperi, semanatul si recoltarea culturilor este o parte integranta a jocului, si probabil cel mai rapid mod de a face bani. Semintele pot fi semanate doar intr-o zona desemnata – o parcela de pamant, care poate fi achizitionat de la “magazin” pentru doar o moneda. Chiar daca pare un chilipir, exista o limita stricta cu privire la numarul de parcele de pamant disponibile. Fiecare nivel al jocului duce la disponibilitatea de parcele suplimentare.

Cu ajutorul instalatiilor de prelucrare fiecare cultura poate fi transformata in diferite produse folositoare. De exemplu, graul si porumbul ar putea fi transformate in hrana de pui, laptele in branza sau trestia de zahar in sirop.

Animale in Hay Day

In Hay Day exista mai multe tipuri de animale disponibile pentru achiziționare, fiecare contribuind la funcționarea fermei. Gainile fac oua, care trebuie sa fie colectate in mod frecvent intr-un cos, vacile produc lapte, oile produc lana, si asa mai departe.

animale_hayday

Animalele vor efectua sarcinile de zi cu zi doar daca sunt hranite in mod regulat, si chiar si asa trebuie sa astepti. Fiecare animal are un timp de asteptare diferit. Sa luam oile, de exemplu. Din momentul in care hranesti o oaie si punctul in care aceasta poate fi tunsa, exista un timp de asteptare de 6 ore. Acest lucru poate fi accelerat folosind diamante … binenteles, daca ai!

Produce si Vinde

produce_hayday

Unitatile de prelucrare cum ar fi o moara de zahar, aparatul de facut popcorn sau produse lactate, sunt disponibile pentru a fi achiziționate pe masura ce jocul progreseaza. Aceste unitati necesita un anumit numar de ingrediente pentru a face un singur produs, si poate dura ceva timp pentru a fi procesate individual.

Ca si majoritatea caracteristicilor din cadrul jocului, construirea unei noi unitati de procesare necesita timp – de obicei, aproximativ 8 ore; si binenteles necesita mai multe diamante pentru a grabi lucrurile.

cumpara_vinde_dayday

Un camion se afla in asteptare pe drumul din fata casei, gata sa distribuie produsele intre clientii fideli. Comenzile curente pot fi gasite pe avizierul din stanga camionului, si sunt actualizate frecvent. O anumita cantitate de monede sunt acordate pentru fiecare livrare cu succes, suma variaza de la comanda la comanda. Fiecare comanda este diferita si poate cuprinde una sau mai multe produse.

Produsele mai pot fi vandute si la taraba de pe marginea drumului (Roadside Shop), situat in partea din fata a fermei, permitand astfel altor fermieri Hay Day cat și prietenilor conectati prin Facebook cumpararea de produse.

taraba_hayday

Totodata, exista diverse cladiri (spa, restaurant, cinematograf) pe care le poti achizitiona, care te vor ajuta sa castigi mai multe monede si cateodata diverse obiecte.

Produsele pot fi publicate in ziarul “HayDay Dirt” pentru o vanzare rapida, astfel ai posibilitatea de a atrage mai multi posibili clienti pentru a le arata ce alte bunatati mai ai de vandut.

Concluzie

Hay Day este una dintre cele mai bune jocuri ferma pe care le puteti gasi astazi. Ofera un sentiment real al vietii la ferma, de la agricultura la vanzarea produselor. De asemenea, permite interactiunea cu prietenii de pe Facebook, dar din pacate nu si la Game Center. Sunetele reale ale animalelor din ferma adauga un plus si pare mai distractiv. Grafica este, de asemenea, extrem de clara. Nu exista nici o versiune offline a jocului, astfel ca trebuie sa fii conectat la WiFi sau o retea 3G pentru a juca Hay Day.

Download Hay Day: AndroidiOS

Un comentariu la „Joaca Hay Day si Descopera Fermierul din Tine

Comentariile sunt închise.